Alles wat je wilt weten over de penis

Groot, groter, of toch gemiddeld

Meten is weten. Pak een meetlint en begin bij de buik (waar de schacht begint) en meet langs de bovenkant van de penis. In ontspannen toestand is een penis gemiddeld 8 tot 10 centimeter lang. Tijdens een erectie nemen kleine penissen meer in lengte toe dan grote. Overigens is een penis in erectie gemiddeld tussen de 13 en 16 centimeter lang. De doorsnee van de penis is tijdens het vrijen echter veel belangrijker dan de lengte. Weer meten dus. De gemiddelde doorsnee van de penis is 3,2 centimeter in ontspannen toestand en 4,1 centimeter in erectie.

Wie heeft de grootste?
Duitsers en Israëliërs behoren met een gemiddelde lengte van respectievelijk 8,6 en 8,3 centimeter tot de middenmoot. Turken en Filippijnse mannen zijn de kneusjes van de klas met een lengte van 7,8 en 7,4 centimeter. Italianen en Amerikanen scoren het best met 9 en 8,8 centimeter. Nederlanders zijn trouwens tevreden over hun penis en seksleven. Een onderzoek van Men’s Health wees uit dat 64% van de mannen hun penis precies goed vinden. Ze gaven zichzelf een 7,4.

Sperma smaakjes
Geloof het of niet maar de smaak van sperma wordt sterker en bitterder als hij veel koffie drinkt en de ene sigaret na de andere opsteekt. Zin in iets lekkers? Eet eens een ananas, dit schijnt wonderen te doen voor de smaak.

Erectieproblemen
Problemen hebben met de erectie heeft slechts zelden een lichamelijke oorzaak. Meestal is deze psychisch. Stress, faalangst en een burnout zijn de meest voorkomende oorzaken. Roken is ook een bekende boosdoener. Het merendeel van de mannen die stevig roken, krijgt boven de vijftig jaar erectieproblemen.

Grote neus?
Altijd gedacht dat het formaat van de neus een prima graadmeter was voor het formaat van de penis? Niet waar. De grootte van de neus, handen en voeten zeggen niets over hoe groot hij geschapen is. Wel is zijn Body Mass Index van invloed. Dikkere mannen hebben over het algemeen kortere penissen dan slanke mannen.

Mannen faken ook
Het faken van een orgasme is niet enkel aan vrouwen voorbehouden. Ook de man kan er wat van. Vrouwen voelen de ejaculatie van de man vaak niet eens, en door wat meer te kreunen, sneller op en neer te gaan én een condoom te gebruiken is het een koud kunstje om de indruk te wekken van een overheerlijk orgasme.

Boxershort Sperma kwaliteit
Van een strakke onderbroek wordt aangenomen dat het een van de oorzaken is van een verminderde zaadkwaliteit. Als de onderbroek te strak zit stijgt de temepratuur in de zaadballen te veel. Andere oorzaken die van invloed kunnen zijn op een verminderde kwaliteit zijn alcoholconsumtie (meer dan twee glazen per dag), roken, het werken met chemische of radioactieve stoffen, bestrijdingsmiddelen, medicijngebruik, stress, te weinig vitamine C en te vaak klaarkomen (meerdere keren op een dag).

Besneden versus onbesneden
Om alle fabeltjes voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen de volgende feiten: Bij besneden mannen schuurt de eikel voortdurend tegen de kleding aan. Hierdoor wordt de hoornlaag dikker, waardoor hij minder gevoelig wordt. Maar voor de seks maakt dit weinig verschil. Besneden mannen raken niet langzamer opgewonden dan onbesneden mannen. Ze komen ook niet langzamer of sneller tot een orgasme. Wel missen sommige mannen het ‘glijmechanisme’ de voorhuid die steeds langs de eikel glijdt en het topje op die manier stimuleert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *