Orgasme

Als je de media en de verhalen van anderen moet geloven zou je op verschillende manieren, snel klaar moeten komen. Als je zelf nog geen orgasme hebt gehad zou je bijna denken dat het abnormaal is. Er zijn genoeg vrouwen die nooit een orgasme beleven. Bij mannen is er sneller sprake van opwinding, veel vrouwen raken niet zo snel opgewonden, weten niet hoe dat moet, en geven het snel op. Er zijn dan ook nog verschillende vragen rondom het orgasme.

Wat is een orgasme?

Door bepaalde omstandigheden zoals; aanraking, zoenen, fantasie├źn, etc. wordt het seksuele verlangen geprikkeld. Daardoor gaat het hart sneller kloppen, de geslachtsdelen worden met bloed gevuld en de spierspanning neemt toe. Bij vrouwen worden de tepels stijver en groter, de vagina vochtig, de clitoris zwelt, de schaamlippen gaan iets uiteen en de ademhaling versnelt. Bij mannen zwelt de penis en wordt stijf, de ballen zwellen en de ademhaling versnelt. Vanuit deze toenemende opwinding ontstaat een orgasme. Een lekker gevoel in je geslachtsdelen. Het gaat gepaard met het samentrekken van je bekkenbodemspieren, schokken, maximale bloeddruk en snelle ademhaling, hijgen en kreunen, zaadlozing bij de man en vochtuitstorting bij de vrouw.

Vrouwen kunnen verschillende orgasmen krijgen. Er zijn 3 soorten orgasmen;

  • Het clitoraal orgasme – bereikt door stimulering van de clitoris
  • Het vaginaal orgasme – bereikt door stimulering van de vaginawand
  • Een combinatie van die twee

Bij een clitoraal orgasme trekken de bekkenbodemspieren in korte tijd veel keer samen, bij een vaginaal orgasme vinden de spiersamentrekkingen hoog in de vagina plaats. Vrouwen kunnen makkelijk meerdere orgasmen na elkaar krijgen. Nadat ze de eerste keer zijn klaar gekomen kan na een korte rust bij voldoende stimulatie weer snel een orgasme worden bereikt. De kunst is om de opwinding niet snelt laten wegzakken, maar de draad weer snel op te pakken. Mannen hebben daarentegen wat meer tijd nodig om te herstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *